• Gratis bezorging vanaf €75,-
  • Veilig en eenvoudig betalen met iDEAL
  • info@leosdrankenhuis.nl
  • 0172 - 230 925
  • Snelle levering door DHL
  • Gratis bezorging vanaf €75,-
  • Veilig en eenvoudig betalen met iDEAL
  • info@leosdrankenhuis.nl
  • 0172 - 230 925
  • Snelle levering door DHL

Ferreira Quinta do Porto Vintage 2017

€ 90,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

QUINTA DO PORTO 2017 VINTAGE: EEN NIEUWE STANDAARD VAN KWALITEIT VAN FERREIRAMet meer dan 250 jaar geschiedenis als portwijnmerk, heeft Ferreira zojuist Quinta do Porto 2017 Vintage gelanceerd, een nieuw toppunt van kwaliteit dat een nieuwe standaard voor uitmuntendheid vormt voor dit referentielandgoed in de Douro, gelegen in het hart van Cima-Corgo .
Quinta do Porto is gebouwd in 1771 en is niet alleen het oudste eigendom van Ferreira, het is ook de bakermat van deze unieke Vintage. Verworven in 1863 door Dona Antónia Adelaide Ferreira, droeg de wijngaard altijd de beste wijnen van het merk - misschien is dat de reden waarom Dona Antónia het vaak koos als locatie om haar meest exclusieve gasten te verwelkomen.
Quinta do Porto 2017 Vintage heeft een geweldige structuur, samen met een goed genoteerde aanwezigheid van tannines en een boeket van uitstekende complexiteit en intensiteit, als gevolg van het lange herkwalificatieproces langs de 24 hectare wijngaard op dit landgoed, dat begon te worden uitgevoerd door Sogrape's wijnbouwteam meer dan 10 jaar geleden. Product van een jaar met uitstekende rijptijden, Quinta do Porto Vintage drukt de voortreffelijkheid uit van het terroir waar het werd geboren - met prachtige wijnbouwomstandigheden en schistbodems blootgesteld aan het zuiden - dus voortgaand met een lijn van kwaliteitswijnen die dateert uit 1815 en zet de onovertroffen standaard van uitmuntendheid van de Vintages van het merk.
Volgens Luís Sottomayor, hoofd van het wijnbereidingsteam van Sogrape in de Douro: "Deze Vintage wil zichzelf bewijzen voor zijn vermogen om structuur, volume en robuustheid te combineren met een opmerkelijke elegantie, intensiteit van de aroma's en harmonie. Het is het product van de enorme kwaliteitspotentieel van de druiven gevonden op Quinta do Porto, waar we veel hebben geïnvesteerd in de wijnbouw om ons compromis te verzekeren bij het produceren van wijnen van superieure kwaliteit, in staat om schouder aan schouder te staan ​​met de uitstekende geschiedenis van dit merk. "

Proefnotitie
Met een diepe robijnrode kleur, intens en ondoorzichtig, heeft Quinta do Porto 2017 Vintage aroma's van uitstekende complexiteit en intensiteit, met hints van zwart fruit, anijs, zoethout, bloemige tonen van violet en sommige kruiden. Het is ook mogelijk om de aanwezigheid van cacao te traceren, geoogst na een warm jaar met een goede rijping. In de mond onthult het een uitstekend volume, geweldige kwaliteit en stevige tannines, goed geïntegreerde zuurgraad, hints van zwart fruit, cacao en een extreem sterke en evenwichtige afdronk. Het elegante en complexe profiel is de perfecte match voor chocolade en intense kaas.

Druivensoorten: Touriga Nacional (48%), Touriga Franca (35%), Vinha Velha (14%), Sousão (3%)
Aantal flessen: 3.500 flessen totaal, ongeveer 10% beschikbaar voor Nederland.

Het jaar 2017
Deze Quinta do Porto 2017 Vintage werd geproduceerd in een bijzonder warm en droog jaar, met een stijging van ongeveer 5 ° C in de maximale, gemiddelde en minimale temperaturen in vergelijking met het klimaatgemiddelde en regenwaarden ongeveer 50% onder normaal, wat zou worden weerspiegeld in de lagere hoeveelheid geproduceerde druiven. Dit jaar werd de rijpingsfase geconditioneerd vanwege de verminderde beschikbare hoeveelheid water, die leidde tot het begin van de oogst 2017 in een van de meest vroegrijpe periode ooit, op 22 augustus.